Pozdravni govor


Predsjednica HPD-a
Prof. dr. sc. Alma Mihaljević-Peleš 

Poštovane kolegice i kolege!

Osobita mi je čast i zadovoljstvo pozvati nas na naš tradicionalni skup 16. Hrvatski psihijatrijski dani, koji će se ponovo održati u Opatiji u našem poznatom okruženju 4 Opatijska svijeta  od 25. – 27. studenog, 2020.g. Zadnji naš skup održan je ovdje  u listopadu 2018.g. Prerana smrt našeg dragog profesora Jukića  i najava 2. kongresa o psihotraumi u Opatiji 2019.g  uvjetovala je pomicanje Psihijatrijskih dana na 2020.godinu. Nadam se da je prošlo dovoljno vremena da skupite nova iskustva iz svojih kliničkih praksa i podijelite ih s našom psihijatrijskom zajednicom. Kao i svih prethodnih godina uživat ćemo u osvježavanju naših znanja u prekrasnom Opatijskom  ambijentu.

Ove godine zahvaljujući iznimnom zalaganju profesorice  Šagud ugostit ćemo dva predavača iz USA, koji će nam govoriti o svojim iskustvima i spoznajama ih njihovih praksi. Nastojat ćemo zainteresirati i kolege iz regije da nam se pridruže na našem skupu.

Pristigle radove kao i prethodnih godina podijelit ćemo u oralne i poster prezentacije, pa ljubazno molimo autore da napomenu koju vrstu prezentacije preferiraju i kojoj od predloženih tema da pridružimo njihov rad. Organizacijski odbor će ovisno o mogućnostima, rasporediti pristigle  prezentacije. Nemojte nam zamjeriti ako poneke želje nećemo moći uslišati, jer će oralne prezentacije biti uvjetovane vremenskim terminima.

Unaprijed hvala na vašem odazivu i veselim se ponovnom zajedničkom druženju.

Predsjednica HPD-a
Prof. dr. sc. Alma Mihaljević-Peleš