Nagrade mladih psihijatara

Dragi kolegice i kolege,

Jedan od ciljeva Sekcije mladih psihijatra i specijalizanata psihijatrije Hrvatske je unapređenje i vrednovanje edukacije mladih psihijatara i specijalizanata psihijatrije. Od 2007. godine Hrvatsko psihijatrijsko društvo dodjeljuje godišnju nagradu za najaktivnije i najuspješnije članove Sekcije mladih psihijatara i specijalizanata na znanstvenom području u protekloj godini.

Sam naziv nagrada je promijenjen te će od sada nositi ime našeg pokojnog profesora Vlade Jukića, dugogodišnjeg ravnatelja Klinike za psihijatriju Vrapče i predsjednika Hrvatskog psihijatrijskog društva. Tim činom želimo iskazati zahvalnost našem profesoru za sve što je bio i činio, no i doprinijeti tome da nas i dalje nastavi poticati, usmjeravati i činiti boljima.

Nagrada se dodjeljuje za članove HPD i Sekcije u sljedeće dvije kategorije:

- Nagrada „dr. Vlado Jukić za najbolji znanstveni rad“ (prethodno poznata kao CECE) - nagrada za znanstveni i/ili rad objavljen u 2019. godini u domaćim i inozemnim časopisima koji se referiraju u "Current Contents". Nagradu će dobiti mladi psihijatar/ica koji je prvi autor/ica na radu objavljenom u časopisu sa najvećim čimbenikom odjeka (impact factor) od 1. siječnja do 31. prosinca 2019. godine.

Nagrada „dr. Vlado Jukić za doktorsku disertaciju“ (prethodno poznata kao PEHADE) - nagrada za doktorski rad obranjen u 2019. godini. Nagrade će dobiti svi specijalizanti ili specijalisti psihijatrije koji su od 1. siječnja do 31. prosinca 2019. godine stekli naziv doktora znanosti u Republici Hrvatskoj i u inozemstvu.

Ovogodišnja svečanost uručenja nagrada održat će se na "16. Hrvatskim psihijatrijskim danima" u Opatiji.

Rok za prijavu je 15.10.2020. godine. Prijave morate poslati putem e-maila na službeni mail Sekcije psychiatry.croatia@gmail.com

Srdačan pozdrav,

Predsjednik Sekcije mladih psihijatra i specijalizanata psihijatrije Hrvatske 
dr. sc. Marko Ćurković, dr. med

Predsjednica HPD-a
Prof. dr. sc. Alma Mihaljević Peleš, dr. med.

OBRAZAC ZA NAGRADE | PREUZIMANJE